Vrsta primijenjene umjetnosti  koja najčešće uključuje kombinovanje tipografije, ilustracije, fotografije i štampe, kako bi se vizuelnom komunikacijom prenijela neka ideja ili poruka, u svrhu informisanja, uvjeravanja ili edukovanja. U novije vrijeme, grafički dizajn se podjednako bavi i novijim tehnologijama, npr. videozapisima, filmom ili multimedijom. Iako uglavnom vezan uz dvodimenzionalno, ne isključuje i bavljenje trodimenzionalnim objektima (ambalažom ,industrijskim dizajnom i sl.)

U mogućnosti smo da Vam pružimo usluge dizajna i kompletne pripreme za štampu raznih vrsta grafičkih proizvoda, kao što su:

Vršimo takođei dizajn i pripremu za grafičke proizvode velikih formata:

 


Odlikuje ga skladnost, profesionalna uniformisanost i prepoznatljivost...

Knjiga grafičkih standarda - Predstavlja skup CI normi, odnosno pravila koja će se koristiti u samoj grafičkoj pripremi i dizajnu unutar jednog preduzeća.  Knjiga grafičkih standarda sadrži kompletna dizajnerska rješenja svih proizvoda potrebnih za vizuelni identitet i uniformisanost preduzeća ili institucije sa striktno propisanim pravilima i uslovima korištenja određenih vrijednosti boja i sistema, dimenzija aplikacija, varijacija boja u zavisnosti od podloge na kojoj će biti prikazane aplikacije, fontovi koji će biti upotrebljavani, obilježavanje vozila, radne uniforme, promotivni materijal, obilježavanje poslovnih objekata i još mnogih drugih elemenata.
Primjenom skupa standarda i pravila  koje predstavlja knjga grafičkih standarda zasnovana na Vašim željama i našim prijedlozima, ostavljate pozitivnu impresiju na poslovanje i odnos prema klijentima, čime znatno podižete nivo profesionalnosti i ozbiljnosti  Vašeg preduzeća.  


Najčešće je presudan i jedino važan prvi utisak.

Da, upravo taj " prvi utisak " da bi ostavio impresije na Vaše buduće poslovne klijente, mora biti podržan kvalitetnim logo-om. U konstantnom modernizovanju i otvaranju prema svjetskom tržištu, sam izgled Vašeg logo-a, vizit-karte, ili nekog drugog proizvoda prezentacionog karaktera najčešće je odlučujući, pogotovo ako je Vaš proizvod glavna konkurencija poznatim svjetskim brendovima. 

Profesionalnost i kvalitet u svakom poslu su ključ ka trajnom uspjehu!

 

VGA studio 2010-2018
Dizajn: VGA studio